Informe Toit
Image default
Auto

Waarom je auto verkopen via een autoveiling

Waarom zou je een auto verkopen via een autoveiling en niet via een zoekertje? Heel simpel, want verkopen via een autoveiling gaat sneller, makkelijker, levert je minder gedoe op, en bovendien krijg je in 9 van de 10 gevallen een betere prijs! Lees snel verder…

 

Nadelen van een zoekertje

Wanneer je zelf een advertentie plaatst op een 2de hands site, dan wordt dat een zoekertje genoemd. Veel sites staan het toe gratis een zoekertje te plaatsen. Vanwege het grote aanbod zakt jouw zoekertje snel naar beneden waardoor steeds minder men hem zien. Daar is wel een oplossing voor, maar die kost geld.

De mensen die in de categorie auto actief zijn, zijn 5% particulier en 95% handelaar. Particulieren doen een priveaankoop en dat moet een goede investering zijn. Ze twijfelen, willen een uitgebreide proefrit, en vallen over ieder krasje of deukje. Mocht er achteraf toch iets mis blijken met de auto dan nemen ze vaak contact met je op.

De handelaren die actief zijn in de auto categorie zijn op zoek naar snelle handel. Ze bieden zeer lage prijzen en willen de auto daar direct voor komen ophalen. Het bod dat je ontvangt is ver onder de marktwaarde. In 75% van de berichten of meldingen die je ontvangt vraagt men naar de laagste prijs. Zo weet je dus direct dat je met een handelaar te maken hebt.

 

Voordelen van een autoveiling

Een auto verkopen via een autoveiling is minstens zo gemakkelijk als een zoekertje plaatsen en levert je geen frustratie of tijdverspilling op. Je auto wordt namelijk in een gesloten veiling geplaatst waar alleen erkende garagisten, dealers, schadeherstellers, en autobedrijven actief zijn. Deze bedrijven kunnen bieden op jouw auto. De auto komt anoniem in de veiling te staan waardoor je geen last hebt voor diverse privéberichten. Na 24 uur sluit de veiling en wordt de hoogste bieder bekend gemaakt. Je kunt de auto dus verkopen tegen het hoogste bod. Natuurlijk alleen wanneer jij dit zelf ook wilt. We hebben het hier even over de autoveiling van Besteautobod.be. Niet alle veilingen hanteren dezelfde spelregels.

Voordelen die Besteautobod biedt en anderen niet is dat de kopers uit hun netwerk de auto altijd gratis komt komen ophalen. Je hoeft dus zelf niet naar de garagist of dealer toe. De verkoopprijs is vooraf glashelder. Het gehele veilingproces tot aan de verkoop is gratis. Met het bod doe je wat je wilt. Verkopen kan direct, maar je kunt deze ook afwijzen zonder gedoe.

 

Auto opkopers

Auto opkopers opereren vaak individueel. Dit wil zeggen dat je met 1 bedrijf of persoon te maken hebt. Stel dat je 3 auto opkopers vraagt wat ze voor je auto willen geven, dan krijg je 3 verschillende biedingen. Via de autoveiling van Besteautobod vraag je in feite 5000 bedrijven tegelijkertijd en krijg je het allerbeste bod te horen. Gegarandeerd dus de beste prijs. Een auto verkopen? Meld het voertuig dan vrijblijvend aan op Besteautobod.be.