Informe Toit
Image default
Auto

Auto leasen, voor elk wat wils

Ford Transit connect lease bij Operational lease auto 

Het leasen van een auto wordt steeds populairder. Toen in de jaren tachtig van de twintigste eeuw het fenomeen van de leaseauto opkwam, was dit nog voorbehouden aan de beter betaalde werknemers van grotere bedrijven. De manager in de auto van de zaak werd een clichébeeld voor autolease. Inmiddels zijn er heel veel verschillende soorten leasemaatschappijen en -contracten. Hier zetten we een aantal van de minder bekende aspecten van het leasen van auto’s voor je op een rij.

Verschillende leasevormen

Leasecontracten voor auto’s kunnen de vorm hebben van operational leasing (ook wel operationele lease genoemd), of van financial leasing. Bij het eerste blijft de leasemaatschappij economisch eigenaar van de auto, in het tweede geval wordt de klant de eigenaar van de auto. In het dagelijks spraakgebruik wordt met leasen meestal operational lease bedoeld. Overigens hebben we het hier alleen over eigendom van de auto tijdens de looptijd van het leasecontract; ook bij operationeel leasen kan aan het eind van de looptijd de auto eigendom worden van de klant, afhankelijk van de bepalingen in het contract.

Legio mogelijkheden op leasegebied

Naast zakelijk leasen bestaat er ook private lease; leasen voor particulieren zonder tussenkomst van een werkgever. Handig voor wie niet in één keer het complete aanschafbedrag van een auto op tafel wil leggen, en een vast maandelijks bedrag wil betalen zonder onverwachtse kosten bij reparaties. Een leaseauto hoeft ook geen nieuwe auto te zijn; er zijn tegenwoordig legio tweedehands auto’s op de leasemarkt beschikbaar voor wie niet per se in een nieuwe auto wil rijden en voordelig uit wil zijn. En dan is er ook nog de shortlease; standaardcontracten zijn doorgaans voor twee tot vijf jaar, maar bij shortleasebedrijven kun je al terecht voor een periode van een tot enkele maanden. Dus wil je een tweedehands Volkswagen Golf voor drie maanden privégebruik of een fonkelnieuwe Ford Transit Connect lease voor je bedrijf voor vijf jaar? Het kan allemaal.

https://www.operationalleaseautozakelijk.nl/