Informe Toit
Image default
Auto

De voor- en nadelen van een auto leasen

Dacia dokker lease bij zakelijk leasen zzp

Als je als zelfstandig ondernemer aan je vrienden vertelt dat je in een leaseauto rijdt, komen er vaak gemende reacties op. De een vindt het fantastisch, de ander is een beetje sceptisch. Het meest gehoorde nadeel is dat het meer kost dan een auto kopen. Dit is ook zo, maar slechts op de lange termijn. Als je een auto maximaal vijf jaar leaset, is het goedkoper dan een auto kopen. Een auto zakelijk leasen zzp doe je toch omdat je regelmatig een nieuwe auto wilt, dus dat nadeel is weg te strepen.

Je auto vervangen

Een ander voordeel aan het leasen van een auto is dat je hem weg kan doen wanneer jij dat wilt. Als je het leasecontract opzegt, ben je ook meteen van de auto af. Bij het kopen van een auto gaat dat niet zo makkelijk. Je bent dan afhankelijk van anderen, die jouw oude auto moeten overkopen. Daarnaast kan je bij het leasen van een auto altijd in de nieuwste modellen rijden, terwijl je dit waarschijnlijk niet kan betalen als je elke keer een nieuwe auto moet kopen. Ook is een voordeel aan een leaseauto dat je bij schade niet uit eigen zak hoeft te betalen, omdat dit onder de garantie valt. Dat kan toch een hoge rekening schelen!

Ruime keuze uit leaseauto’s

Tegenwoordig kun je alle auto’s leasen. Dit kan voor keuzestress zorgen. Omdat je zoveel mogelijkheden hebt, kan het zijn dat je een auto kiest die meer geschikt is voor je privéleven dan voor je bedrijfsleven. Het beste is om een auto te nemen die voor beiden geschikt is. Een Dacia Dokker lease is een goede keuze. Deze auto is ruim genoeg voor zowel je gezin als alle spullen die je nodig hebt om je bedrijf te runnen.

https://www.zakelijkleasenzzp.nl