Informe Toit
Image default
Auto

De verschillende constructies om een MercedesVito te leasen

Mercedes Vito leasen bij auto leasen zzp

De leasemarkt groeit al jaren. Het leasen is populair geworden doordat je dankzij deze markt in een dure auto kunt rijden zonder dat je daarvoor jarenlang gespaard hebt. De kosten van het leasen van bijvoorbeeld een bus kunnen erg verschillen. Er zijn namelijk binnen het leasen diverse soorten constructies te onderscheiden, namelijk de full-operational lease en de financial lease. Deze constructies hebben overeenkomsten maar kennen ook een aantal behoorlijke verschillen. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om te weten wat de leasevormen daadwerkelijk inhouden.

Operational lease

De meeste mensen kiezen voor een full-operational lease. Dit wil zeggen dat de banden, verzekering, rente en onderhoud van de auto bij de prijs inbegrepen zit. De kosten van de full-operational lease zijn van tevoren te berekenen. De uitgaven aan de Volkswagen Transporter zijn maandelijks hetzelfde. Deze constructie is te vergelijken met een huurcontract. Je wordt nooit eigenaar van de auto, de maatschappij is dat juridisch en financieel. Van te voren spreek je af hoeveel kilometers je naar verwachting gaat rijden. Deze afspraken zullen altijd nagekomen moeten worden. Wanneer je meer kilometers rijdt dan afgesproken, zullen de kosten ook hoger worden.

Financial lease

Naast de operational lease bestaat er ook de financial lease. Net als bij operational lease betaal je maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij. Aan het einde van het contract neem je de auto van de maatschappij over. Deze contractvorm is dus te vergelijken met een lening. Na de betalingen ben jij de eigenaar van de auto. De kosten van het financial leasen liggen hoger dan bij operational leasen. Dit heeft te maken met het feit dat de auto uiteindelijk eigendom van jou wordt. Het betalen van de verzekering, motorrijtuigbelasting en onderhoud komt allemaal voor je eigen rekening.

https://www.autoleasenzzp.nl