Informe Toit
Image default
Sport

Vrije tijd / hobby

Het is belangrijk om iets te doen in het leven wat je leuk vindt. Dat biedt namelijk ontspanning en ontspanning heb je weer nodig om je werk goed te doen. Daarom is het hebben van een hobby erg goed. Toch heeft lang niet iedereen een hobby. Dat komt vaak doordat men de tijd vol plant met dingen zoals werk of huishoudelijke activiteiten. Dit is lang niet altijd nodig. Er is bij iedereen wel tijd voor een hobby alleen wordt de tijd er niet voor vrij gemaakt. Prioriteiten stellen is logisch en van groot belang om je leven in goede banen te laten lopen. De prioriteit voor ontspanning ligt desondanks veel lager aangezien het geen vooruitstrevend doel heeft. Toch is het belangrijk om de essentie van ontspanning te gaan begrijpen aangezien dit helpt om te presteren.

Een hobby die bij veel mensen al snel onder de aandacht komt als ze er één zouden moeten kiezen is zeilen. Zeilen is geen gemakkelijke sport maar geeft u wel dat stukje ontspanning wat u nodig heeft. In Groningen wordt er zeil les gegeven op het Hoornsemeer en op het Paterswoldsemeer. Er is veel animo voor met name in de leeftijdscategorie van 40 tot 60 jaar. Dit zijn vaak mensen die de sport gebruiken als een stukje ontspanning. Tijdens de zeil les heb je contact met mede cursisten en er wordt dan ook vooral aan de sfeer gedacht. Daarom is het niet alleen een sport maar u houdt er ook nog sociale contacten aan over die in de toekomst misschien ook wel iets op zakelijk vlak voor u kunnen bieden. De zeilles wordt gegeven in de avond. Dus ondertussen kunt u genieten van de zonsondergang. Wanneer u lid bent geworden van de zeilvereniging in Groningen krijgt u tijdens de lesuren uw eigen zeilboot. U begint in een klein formaat dat bedoelt is voor solo zeilers. Wanneer u de basis onder de knie heeft kunt u er voor kiezen of u alleen, of met andere wilt zeilen.

Zeilen is een sport die helpt om competenties te verbeteren. Door het beoefenen van de zeilsport kunt u als geen ander kort maar krachtig communiceren met het team en wordt u gevormd tot een echte teamplayer. Dit is ook in het bedrijfsleven erg belangrijk dus daarom is zeilles geen slechte keuze voor een hobby. U bent nooit te oud om te leren en het geeft dan ook veel energie in uw leven om een nieuw hoofdstuk te openen.

http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/