Informe Toit
Image default
Sport

Eiwitshakes, onmisbaar voor iedere atleet

Voor veel mensen is sport een belangrijk deel van hun leven. De een gaat één keer in de week naar de sportschool, terwijl de ander fanatiek vijf dagen in de week aan kickboksen doet. Welke sport je ook doet, het is belangrijk dat je je gelukkig, gezond en goed voelt. Sporten is een combinatie van het gezond houden van je lichaam en geest. Je geest krijgt automatisch een oppepper door het sporten, je voelt je goed en krijgt er energie van. Je lichaam echter wordt soms een beetje overbelast. Je moet natuurlijk wel kijken wat je lichaam aankan. Om je lichaam een steuntje in de rug te geven, zijn er zogenaamde eiwitshakes.

 

Eiwitshakes zal je vinden met verschillende benamingen, zoals proteïne shake of in het Engels protein shake. Het maakt niet uit of je sport als hobby of dat je een professioneel atleet bent, beiden hebben baat bij eiwitshakes. De juiste eiwitshakes, die bij jouw levensstijl passen, verbeteren aanzienlijk je prestaties herstel en gezondheid.

 

Bouwsteen voor je lichaam

Eiwitshakes bestaan namelijk, zoals de naam impliceert, uit eiwitten. Eiwitten zijn een onmisbare bouwsteen voor je lichaam. Je krijgt eiwitten binnen via je voedsel, melk bijvoorbeeld is heel eiwitrijk. Deze eiwitten worden vervolgens door je lichaam omgezet naar aminozuren. Je lichaam gebruikt daarna deze aminozuren voor verschillende doeleinden. De belangrijkste dingen zijn de ontwikkeling en het herstel van je spiermassa, maar eiwitten spelen ook een belangrijke rol voor je spijsvertering en andere lichamelijke processen.

 

Spierherstel

De uit eiwit bestaande eiwitshakes helpen je lichaam dus tijdens het sporten. Als je veel en intensief sport, treed er eigenlijk altijd beschadigingen op aan je spieren. Deze zijn niet ernstig, die is een heel normaal proces. Maar om het proces te versnellen, waardoor je eerder weer aan een nieuwe training kan beginnen en waardoor je lichaam zich sneller herstelt, kan het helpen om voor, tijdens of na het sporten zo’n eiwitshake te nemen. Het tijdstip van het innemen van de shake hangt een beetje af van de soort en het merk shake en de werking ervan.

 

Afvallen met shakes

Nog een voordeel van eiwitshakes is dat je hiermee sneller kunt afvallen. Het is een van de meest vullende voedingsstoffen die je kunt hebben. Eiwitshakes kan je dus ook dagelijks innemen om je honger te stillen, hiermee voorkom je dat je ongezond gaat snacken omdat je honger hebt. Het kan je zo helpen om gewicht te verliezen zonder dat daarbij je spiermassa verloren gaat.