Informe Toit
Image default
Woning en Tuin

Mijn riool zat verstopt, dit deed ik ertegen!

 

Alles had ik al geprobeerd, met de plopper, vloeibare ontstopper en soda met azijn. Maar niks leek te werken. Ik ben toen op zoek gegaan naar iemand in de buurt die me kon helpen. Wanneer je zoekt naar een lokale ontstoppingsdienst in Gent kom je uit bij ontstoppingsbedrijf Gent. Met hen hebben wij telefonisch overlegd wanneer ze langs konden komen en dit kon nog dezelfde dag. Het grote voordeel van een lokale vakman is dat je dus niet lang met je probleem hoeft te blijven lopen.

Vakman op locatie

Toen de ontstopper bij ons thuis kwam is hij op zoek gegaan naar de oorzaak. Hij had speciale apparatuur waaronder een camera die in de leiding paste zonder schade aan de leidingen aan te richten. Met de camera had hij binnen de kortste keren achterhaald dat het ging om een vuilprop in de gootsteen. Hij liet ons toen weten dat het ongeveer een half uur zou duren om het probleem te verhelpen. Na onze toestemming ging hij direct aan de slag. Met een speciaal middel kreeg hij de prop weg en daarna heeft hij de leidingen doorgespoten zodat deze weer vrij waren van viezigheid. Hij vertelde ons dat dit vaak komt doordat er etensresten en vetresten in de leidingen terecht komen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een ophoping. Dit kan grotendeels voorkomen worden door borden met etensresten niet in de gootsteen te zetten maar eerst deze etensresten weg te gooien. Ook vetresten uit pannen worden makkelijk door de gootsteen gegooid, wat uiteindelijk leidt tot verstopping. Het is dus van groot belang om goed voor het riool te zorgen, zo hebben wij ondervonden.

We hebben de vakman gevonden via rioolprobleemkwijt.be, je komt hier direct in contact met de vakman bij jou in de buurt, waardoor je snel van je probleem af bent. Daarnaast is het grote voordeel van de vakman dat je een garantie krijgt. Uiteraard niet wanneer het door eigen toedoen is, maar het werk wat ze leveren is vakwerk, daarom zit daar garantie op. Wat ons betreft was dit een prettige ervaring, ons probleem is snel en vakkundig opgelost!