Informe Toit
Image default
Bedrijven

kijk volledig achterom met een camera

Wanneer je op zoek bent naar een goede achteruitrijcamera is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste kijkhoek.

 

De kijkhoek wordt uitgedrukt in graden en geeft aan hoe ver je met de camera van links naar rechts kan kijken.

 

 

Kijkhoek: Groot of klein?

Het klinkt vrij logisch dat een grotere kijkhoek beter is. Met een grote kijkhoek zie je meer van wat er achter je gebeurt. Maar hier zijn ook nadelen aan verbonden.

Hoe groter de kijkhoek, hoe meer beeld op je scherm moet komen. Hierdoor wordt het beeld ook kleiner en onduidelijker.

 

Hierdoor is een achteruitrijcamera met een kleinere kijkhoek beter voor de kwaliteit op het scherm, maar je ziet natuurlijk minder van je omgeving en duurt het langer voor je een ander voertuig of voetganger langs je wagen ziet passeren. Daarom is het belangrijk om je camera op een goede plaats te installeren.

 

 

Positioneren van de camera

Je plaatst je camera best zo hoog mogelijk. Dit geeft je zicht op een zo groot mogelijk gebied. Daarom heeft het soort voertuig ook een grote invloed op de positionering van je achteruitrijcamera. Je moet rekening houden met de dode hoek van het voertuig. Bij een vrachtwagen met een losse container is het moeilijk om de camera hoog te plaatsen.

 

In zo’n gevallen gebruik je dus beter een camera met een grote kijkhoek. Deze kan je lager plaatsen en je behoudt een groot kijkgebied.

 

Vergeet ook de andere criteria van een goed toestel niet te bekijken. De beeldsensor speelt een belangrijke rol, maar ook de montagemogelijkheden en de omgeving waarin je vaak rijdt neem je best mee in je redenering.

 

Het is dus belangrijk om de beste achteruitrijcamera te kiezen voor je voertuig. Laat je goed informeren naar de mogelijkheden. Zo krijg je geen spijt van je aankoop en kan je veilig de baan op.

 

http://achteruitrijcamerawinkel.nl