Informe Toit
Image default
Bedrijven

Kartonnen dozen Brussel

U zoekt met spoed dozen in Brussel? De Dozenhal in België kan ze u uit voorraad leveren. Met een constante voorraad van 2.500 dozen kunt u ze morgen al in huis hebben als u ze vandaag nog besteld. Er is een reden dat kartonnen dozen zo populair zijn. Ze worden uiteraard door elk bedrijf over de hele wereld gebruikt. Niet alleen zijn ze licht in gewicht, milieuvriendelijk, kosteneffectief en vrij goed in staat om de meeste inhoud te beschermen. Ze staan natuurlijk ook bekend om hun enorme kracht. Voor iets dat gemaakt is van papier, zal het je verbazen hoe sterk een kartonnen doos precies is. Simpel gezegd lijken kartonnen dozen bijna buitenproportioneel sterk. Enkelwandige kartonnen dozen zijn goed in staat om een gewicht tussen de 13 en 35 kilo te dragen, afhankelijk van de kwaliteit en de grootte. Dubbelwandige kartonnen dozen kunnen ongeveer het dubbele zo’n 26 tot 70 kilo dragen.

Dozen Brussel oersterk

Fabrikanten zoals de professionals van Dozenhal produceren dozen in Brussel om ook de Belgische markt snel te kunnen voorzien van dozen. Zij hebben eenvoudige materialen weten te bundelen. Eenvoudige materialen die individueel zwak zijn, maar samen ongekende krachten hebben. Op deze manier creëren ze een van de meest intrigerende maar eenvoudige wonderen van de verzend- en verpakkingsindustrie: kartonnen dozen.

De kartonnen doos dankt zijn kracht aan een unieke constructie

Wat geeft het zijn kracht? Hoe kan iets dat voor de helft uit lucht bestaat en de andere helft papier is in staat zijn om deze prestaties te leveren?
Het geheim zit hem in de constructie, die gemakkelijker te begrijpen is als je het relateert aan de normale constructie. Pijlers en balken zijn ongelooflijk klein in vergelijking met de constructie.

van een heel gebouw, maar ze zijn in staat om waardevolle en benodigde steun aan een structuur te geven die zonder hen volledig en direct zou instorten.

Als de I-balk in de bouw

De golfvorm van karton voegt wonderen toe aan zijn kracht, waarbij het middenblad als een vorm van ondersteuning dient die kracht toevoegt aan de twee buitenste. Om het makkelijker te begrijpen, denk aan een standaard stalen I-balk gebruikt in de bouw. Hoewel het een eenvoudige structuur heeft, maakt het specifieke vorm het mogelijk om grote hoeveelheden gewicht te ondersteunen.