Informe Toit
Image default
Woning en Tuin

Wat kan ik met een omgevallen boom in mijn tuin?

Stel je voor je hebt een grote tuin. Het heeft vannacht flink gewaaid waardoor een flinke boom is omgevallen. “kan ik nog iets met die boom of zaag ik hem in stukken” vraag je jezelf af. Jazeker kan dat. Er zijn zelfs een groot aantal mogelijkheden.

Je kunt namelijk meer dan je denkt met een boomstam. Een greep uit een assortiment van een bedrijf is: tafels voor in de keuken thuis, buitenkeukens,  vergadertafels, bloktafels, een bar, tuintafels, stoelen en tafels voor in de salon.

Een makkelijke overweging

De keuze voor een boomstamtafel wordt door met een aantal dingen rekening te houden erg makkelijk. Een pluspunt is dat een boomstamtafel de natuur terug in huis brengt. Een ander pluspunt  is dat een boomstamtafel een stevig en solide basis heeft. Een fijne extra is dat een boomstamtafel vaak weinig tot geen onderhoudt nodig heeft. Een ander groot pluspunt is dat een boomstamtafel voor veel mensen een mooi tafelblad heeft met haar eigen verhaal. De boom heeft geleefd en hierdoor haar eigen DNA. Dit is terug te vinden in de noesten en schuren van de stam. De kringen die te zien in de stam vormen een fantastisch patroon.

De nieuwtjes binnen de houtbewerking

Een nieuwtje binnen de houtbewerking van de afgelopen jaren op het gebied van woning inrichting, is het terug brengen de natuur in de woning en op kantoor. Er is een toename van het aantal personen dat zich bezighoudt met houtbewerking. Binnen deze branche zijn een aantal dingen belangrijk. De aandacht voor de klant is hierbij het belangrijkst. Er is hier altijd sprake van maatwerk. De klant kiest zelf het type hout. Dit kan variëren tussen Noord-Amerikaans hout en Europese houtsoorten. De meubels worden precies op maat gemaakt naar de wensen van de klant.

Een ander nieuwtje is vakmanschap. Deze ontwikkeling is niet nieuw want vakmanschap bestaat al vanaf de eerste jaren dat de mens op deze aardbol rond rende. Door de komst van de industrie nam het aantal handwerklieden af en dus ook het vakmanschap. Vandaag de dag waardeert de consument vakwerk weer veel meer. Vakwerk kost ook vaak meer tijd in vergelijking met massaproductie. Door het vakwerk krijgt het product meer haar eigen verhaal en DNA.

Bij aanschaf van een boomstamtafel bestaat de keuze uit een aantal onderdelen. Men kiest de het hout uit de verschillende types. Daarna is er de keuze uit de poten van de tafel, welke kunnen variëren van groot tot klein en dik en dun. Als laatst geeft de klant natuurlijk de afmetingen van het blad door waarbij de dikte ook erg belangrijk is.

https://www.boomstamtafel.be/vergadertafel