Informe Toit
Image default
Beauty en verzorging

Is een borstvergroting na borstkanker mogelijk?

Een van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland en België is nog steeds borstkanker. Wanneer deze ziekte bij u geconstateerd is, moet er meteen actie ondernomen worden. Dit kan door middel van chemo en bestraling, maar vaak is een borstsparende operatie ook noodzaak, waarbij een of beide borsten preventief verwijderd worden. Na deze ingrijpende operatie kan het zijn dat u kiest voor een borstreconstructie. Dit artikel zal u in een notendop alle informatie die u nodig heeft aanleveren.

Wanneer kunt u voor borstreconstructie kiezen?

Men spreekt niet meer van een borstvergroting na een borstsparende operatie of na een borstamputatie. Dit is zo’n ingrijpende operatie dat een borstreconstructie noodzakelijk is voor de kwaliteit van uw leven na de borstkanker. Een reconstructie helpt bij het herstel van de zieke vrouwen. Zo worden de psychologische en sociale nadelen die verbonden zijn met een borstamputatie tegen gegaan.

 Een borstreconstructie kunt u in meerdere fasen toepassen:

  • Deze behandeling wordt uitgevoerd ten tijde van de borstamputatie
  • De borstreconstructie wordt uitgevoerd in een later stadium
  • Bij een borstsparende operatie kan de arts ervoor zorgen dat de vorm van uw borsten behouden blijft

Net als bij een borstvergroting zult u een consult krijgen bij een chirurg van kliniek Dr. Wim Danau, die met u de mogelijkheden bespreekt. Uw wensen worden in dit besluit zo veel mogelijk meegenomen.

Bespreek de mogelijkheden

Er zijn bij borstreconstructie net als bij een borstvergroting meerdere ingrepen mogelijk. U kunt ervoor kiezen om de reconstructie te laten plaatsvinden middels eigen weefsel. Daarnaast kunt u kiezen voor een borstreconstructie door middel van protheses, waarbij eerst de huid rondom de borst wordt uitgerekt met weefsel expansie. Hierbij wordt de implantaat leeg ingebracht om tissue op te rekken. Hierna wordt deze nog gevuld, zodat er nog meer rek in de huid komt. Als laatste wordt dan het echt implantaat ingebracht. Deze laatste methode lijkt nog het meest op de normale borstvergroting.

https://danau.be/