Informe Toit
Image default
Dienstverlening

Behandelingsopties voor Angst- en Paniekaanvallen

Spijtig genoeg zijn veel dokters niet genoeg getraind in paniek- of angstaanvallen. Voorgeschreven behandelingen voor een patiënt kunnen onder andere sterke anti-paniekgeneesmiddel zijn, wat erg verslavend kan zijn en met enkele merkbare bijwerkingen kan komen. Het kan daarom voordeliger zijn om te kijken naar enkele alternatieve behandelingen die ook efficiënt zijn in het behandelen van milde tot ernstig gevallen van deze stoornis. 

Behalve geneesmiddel voor een paniekaanval nemen, zijn andere opties:

Cognitieve Gedragstherapie – Een therapievorm die gebruikt wordt door gekwalificeerde psychologen die enkele indrukwekkende resultaten heeft gegeven op vlak van het omgaan met paniekaanvallen. Als een psycholoog de gedachten die leiden tot een paniekaanval kan onderzoeken en herkennen, is het mogelijk om bepaalde omgangsmechanismes te kunnen gebruiken, die aan de patiënt geleerd worden op zijn eigen tempo.

Een therapeut is ervaren in het aanleren van bepaalde gedragstechnieken die gebruikt kunnen worden om een echte aanval te kunnen beheren alsook toekomstige aanvallen te vermijden. Hoe meer een patiënt de controle heeft over zijn of haar emoties, hoe waarschijnlijker dat de angst of paniekaanvallen verminderd zullen worden.

Relaxatietechnieken – Diep inademen, yoga en meditatie zijn enkele technieken die gebruikt kunnen worden om stress te verminderen, angst onder controle te houden en uiteindelijk de mogelijkheid om een aanval te triggeren in te tomen. Technieken zoals deze kunnen vaak aangeleerd worden via cd’s of zelfhulpboeken geschreven door medische experten. Het is ook mogelijk om succesvol instructies te krijgen door een gekwalificeerde psycholoog.

Homeopathische en Kruidenremedies – Er is een gevarieerde selectie aan natuurlijke remedies beschikbaar om je te helpen met potentiële paniekaanvallen, die ofwel samen met therapie ofwel alleen gebruikt kunnen worden. Het ideale remedieprogramma samenstellen kan stress en angst tot een minimum brengen, waardoor de gemoedtoestand van de persoon verbetert en symptomen van deze paniekstoornis kunnen verdwijnen.

Enkele van deze natuurlijke remedies, zoals lavendel, citroenbalsem en passiebloem, zeggen vaak dat ze helpen met het verminderen van symptomen van een paniekaanval. Vaak een kruidenremedie gebruiken, zoals Sint-Janskruid, kunnen een gevoel van algemeen welzijn meebrengen en het begin van de paniekaanvalsymptomen verminderen of zelfs volledig elimineren.

Psycholoogiin Gouda gezocht? Klik hier voor onze website!

https://www.depsycholoog.nl/Gouda/