Informe Toit
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat kan een advocaat ondernemingsrecht voor uw bedrijf betekenen?

Vraagt u zich af wat een advocaat ondernemingsrecht voor u kan betekenen? Als u met uw bedrijf ergens tegen aan loopt waar u wel juridische expertise bij zou kunnen gebruiken is de vraag al snel welke expertise u nodig heeft in deze situatie. Binnen de advocatuur zijn er diverse specialisatiegebieden, waar ondernemingsrecht er een van is. Maar wat behelst eigenlijk dit specialisatiegebied en wat kan een advocaat die zich heeft toegelegd op de juridische aspecten van een onderneming voor u betekenen? In dit artikel beschrijven we kort in welke situaties u de juridische expertise zou kunnen inschakelen van een advocaat ondernemingsrecht.

Wat kan de juridische expertise van een advocaat ondernemingsrecht betekenen voor uw bedrijf?

De juridische expertise van een advocaat zou van pas kunnen komen in diverse situaties die u als ondernemer kunt tegenkomen. U kunt hierbij denken aan een gerechtelijke reorganisatie. U komt als kleine ondernemer minder vaak in een situatie terecht dat u de expertise nodig heeft van een jurist die gespecialiseerd is en ondernemingsrecht. Vaak wordt een advocaat die zich heeft toegelegd op ondernemingsrecht ingeschakeld door grotere bedrijven voor zaken als fusies en geschillen met aandeelhouders. Maar ook voor het opstellen van een handelscontract of bij het opstellen van een verzoekschrift voor gerechtelijke reorganisatie kan de expertise van een advocaat ondernemingsrecht gewenst zijn.

Wanneer schakelt u een advocaat in? Bij een gerechtelijke reorganisatie?

Schakelt u een advocaat in voor een gerechtelijke reorganisatie? Niet ieder bedrijf is groot genoeg om eigen juristen in dienst te hebben. Wanneer u tegen een situatie aanloopt waar u graag een advocaat zijn licht over wil laten schijnen en u de juiste expertise niet in huis heeft kunt u gelukkig altijd een advocaat ondernemingsrecht inhuren. Door deze advocaat in te huren kunt u voorkomen dat u of iets over het hoofd ziet of iets doet wat niet helemaal rechtsgeldig is en wat daardoor verregaande gevolgen kan hebben voor uw bedrijf. Neem daarom wanneer u het vermoeden heeft dat u een advocaat ondernemingsrecht nodig heeft meteen contact op met advocatenkantoor Caluwaerts Uytterhoeven.