Informe Toit
Image default
Beauty en verzorging

Rimpels

We willen het moment eigenlijk allemaal zo lang mogelijk uitstellen maar ooit komt die dag dat je voor het eerst rimpels op je gezicht gaat ontdekken. Nu hoort dit natuurlijk ook allemaal bij ouder worden maar wat is eigenlijk de achterliggende oorzaak van die rimpels?

Er zijn meerdere redenen waarom de mens op oudere leeftijd last krijgt van rimpels. Een oorzaak van rimpels zijn onder meer de hormonale veranderingen die optreden bij het bereiken van een oudere leeftijd. Hier hebben voornamelijk vrouwen last van nadat de menopauze optreedt. Een andere oorzaak van het ontstaan van rimpels is de simpele reden van huidverslapping. De huid wordt slapper doordat er minder eiwitten door de huis worden aangemaakt. Deze eiwitten, collageen en elastine, hebben beiden afzonderlijke taken. Zo zorgt elastine voor de soepelheid van de huid. Een verminderde aanwezigheid hiervan resulteert in een groter huidvolume, wat bijvoorbeeld een onderkin tot gevolg heeft. Collageen is daarentegen weer een belangrijk bindweefsel en dit neemt af door het samentrekken van het gezicht.

Daarnaast zijn er ook nog andere oorzaken waarom onze huid gaat rimpelen. Zo is het bij de meeste mensen wel bekend dat roken niet alleen slecht is voor de longen maar ook voor de huid. Mensen die langdurig roken hebben doorgaans meer rimpels dan niet rokers. Tevens is Uv-straling ook een veroorzaker van rimpels, je kunt dit voorkomen door je goed in te smeren als je in de zon gaat. Tegenwoordig zijn er ook veel meer methoden om rimpels te laten verdwijnen. De rekken van drogisterijen liggen vol met producten die de rimpelvorming moeten uitstellen. Heb je nu  toch al die vervelende rimpels dan kun je altijd rimpels verwijderen met botox of rimpels verwijderen met fillers. Het aantal cosmetische klinieken in Nederland is de afgelopen jaren sterk gestegen en daarnaast zijn de prijzen van de behandelingen goedkoper geworden!

http://faceland.nl/