Informe Toit
Image default
Gezondheid

Voorkom verzuring

Met verzuring in je benen of een andere spier , dat maakt iedereen in zijn leven wel eens mee.  Het gevoel dat je gewoon niet meer vooruit gaat, alle kracht is weg uit je benen  of je krijgt een soort branderig gevoel in deze spier dan heb je natuurlijk te maken met verzuring van je spieren.  Voor mensen die intensief aan sport doen zit de kans er wel groter in dat je één keer in je leven al eens verzuring hebt gehad, dit komt doordat je bij een inspanning die veel energie en kracht  meer energie verbruikt tegenover als je in de zetel ligt.  Een belangrijk onderdeel voor energie te halen zijn koolhydraten, dit is één van de belangrijkste bronnen waar je spieren hun energie uithalen. Dit komt doordat het over een grote hoeveelheid aan glucose bezit, wat essentieel is voor je spieren.  Tijdens het intensief sporten verbruikt je lichaam glucose en  ontstaan er ook afvalstoffen die zorgen dat je spieren verzuren.

Verzuring kan je voorkomen door ervoor te zorgen dat je genoeg vitamines en mineralen in je lichaam aanwezig hebt.  Indien je gezond en gevarieerd eet zal alles normaal gezien op pijl blijven, indien je een topsporter bent zal  dit misschien niet het geval zijn en kan je altijd eens bij de dokter langs gaan voor een bloedonderzoek.  Indien je dan toch nog extra natuurlijke supplementen moet innemen kan je altijd voedingssupplementen bestellen bij een online webshop. 

 Indien je regelmatig traint en je zorgt dat je een goede conditie hebt en je goede spieren hebt zal de kans op verzuring ook aanzienlijk dalen.  Als je conditie beter is kan je beter lopen en  zal je lichaam meer zuurstofrijk bloed  innemen en zal deze makkelijker naar je spieren door gepompt  worden. Train dus op regelmatige  basis zodat je lichaam sporten ook gewoon raakt en je zal een duidelijk verschil merken.

http://www.oligo-pharma.nl/