Informe Toit
Image default
Internet

Kabelbedrijven onder druk

De kabelbedrijven in Nederland krijgen het steeds en steeds moeilijker want uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer Nederlandse huishoudens  gebruik gaan maken van glasvezel met betrekking tot tv, internet en telefoondiensten.

In Nederland nemen de huishoudens steeds meer toe die een mogelijkheid hebben om zich aan te sluiten op een glasvezelverbinding. Dit komt doordat er in Nederland steeds meer glasvezelnetwerken worden aangelegd, dit gebeurt ook in rap tempo. Waar in 2013 de huishoudens die een mogelijkheid hadden tot aansluiting op een glasvezelnetwerk nog onder de 2 miljoen zat is dit in 2014 fors er boven gekomen.  Reggefiber is met 77 procent van de aansluitingen de grootste glasvezelexploitant van Nederland. Ruim dertig procent van de aansluitingen wordt actief voor het leveren van tv, internet en telefoon gebruikt. In 2014 werd de grens van 750.000 actieve glasvezelaansluitingen daarom ook overschreden. In Nederland zijn natuurlijk nog veel meer aanbieders van glasvezelverbindingen. Zo is er bijvoorbeeld ook het bedrijf Optinet , dat te kwalificeren is als een echte glasvezelspecialist. Tevens kan Optinet voor een andere onderneming een goed netwerk aanleggen. Voor bedrijven is namelijk een snelle Wireless en networking ook steeds vaker van belang.

Waar het goed gaat met de glasvezelbedrijven zoals Optinet daar gaat het natuurlijk minder met de kabelbedrijven. Dit is wel even wennen voor deze bedrijven want lange tijd hadden deze bedrijven een soort van monopolie wat betreft de markt van tv, internet en telefoondiensten. Maar uiteindelijk is de consument er beter vanaf want die willen natuurlijk gewoon de beste verbindingen. Het ligt in de lijn de verwachting dat het aantal glasvezelverbindingen in Nederland alleen maar toe gaat nemen. Wilt u nu een goede glasvezelverbinding neem dan eens een kijkje op de website van Optinet. Het is hierbij niet van belang of u nu een particulier bent of dat het om zakelijk gebruik gaat.

http://www.optinet.nl