Informe Toit
Image default
Dieren

Hoe voed je je hond op?

Als je een beetje van dieren houdt, dan is een hond aanschaffen een goede optie. Een hond schaf je eigenlijk niet eens aan, dat klinkt te denigrerend tegenover je maatje. Het is immers geen object, niet een louter levend wezen maar een vriend. Een vriend die, ondanks het plezier dat het je kan opleveren, overigens ook kan zorgen voor een hoop kopzorgen. Die kopzorgen komen vaak tot uiting door het slechte gedrag van je viervoeter. Dat slechte gedrag, dat wil je eruit hebben. Dat is logisch, dat snappen we wel. Het is echter een stuk lastiger om dit voor elkaar te krijgen dan de meeste mensen denken. Desondanks ga je het proberen, en wel met onze hulp. Daarom vertellen we je in deze blog hoe je een hond opvoedt. Handig, toch?

Sturing

Een hond moet je sturen, hij of zij jou niet. Dit begint allemaal bij de wandeling. De wandeling is een essentieel onderdeel van de opvoeding omdat je hier laat zien dat, ook buitenshuis, jij nog steeds de baas bent. Het is daarom van groot belang dat je je hond niet laat trekken. Dit kun je op vele manieren doen, maar een hondentuigje kan hier al een goede stap in zijn. Met een harnas voor een hond, zoals een hondentuig ook wel genoemd wordt, heb je meer controle en doe je de hond geen pijn. Het is belangrijk dat je consequent bent in je sturing en dat jij de leiding neemt. Overal. Je gaat het eerste de deur uit, het eerste de deur door, je laat je niet vooruit trekken en ga zo maar door. 

Dominantie

Het is tevens van belang dat je dominantie toont. Het eerste door de deur gaan is hier dan al een voorbeeld van, maar het is van belang dat je dit verder doorvoert. Jij gaat eerst eten, dan de hond pas. Jij staat altijd boven de hond, je gaat nooit onder hem of haar liggen. Jij bepaalt wanneer jullie uit gaan, hij of zij niet. Je kunt zo wel meer dingen bedenken, maar dat je dominant moet zijn is de strekking. Honden zullen altijd proberen de dominantie zelve te zijn, dus let hierop. 

Structuur

Structuur bieden is tevens van groot belang. De structuur kun je voor elkaar krijgen door op gezette tijden het eten te geven, uit te laten, te spelen, te stoppen, en ga zo maar door. Tevens is structuur in gedrag belangrijk; wat één keer mag, mag altijd en wat één keer niet mag, mag nooit.