Informe Toit
Image default
Hobby en vrije tijd

Groene vingers

Ik heb afgelopen zomer een sabbatical gehouden zodat ik op reis kon. Ik was halverwege de herfst terug gekomen en inmiddels is het alweer bijna voorjaar. Er zit voor mij een enorme berg werk aan te komen omdat de tuin al die tijd niet is onderhouden, dit betekend gras tot knie hoogte, schots en scheve struiken en overal waar ik kijk onkruid in alle kleuren en vormen. Mijn achtertuin was in het jaar waarin ik er vrij weinig aandacht aan had besteed veranderd in een natuurreservaat, misschien had ik nog de kans om hier de big 5 te spotten, maar aangezien ik liever toch geen leeuw of olifant in mijn achtertuin wil en ook mijn buren te vriend wil houden besloot ik mijn mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Voor een flinke klus als deze verwacht je natuurlijk wel een goed resultaat, dat kan alleen met goed gereedschap en goede kennis behaald worden daarom ging ik langs Fuxtec omdat die alles heeft wat ik nodig heb.

Het kort houden van gras is in Engeland ontstaan. Het was een statussymbool waar je waardering mee kon oogsten. Balsporten werden steeds populairder en daarmee nam ook de behoefte aan korte grasvelden toe. Vroeger werd dit met de zeis gedaan, een erg arbeidsintensief klusje. In Hyde Park waren 50 man personeel in dienst die dag in dag uit met de zeis er op uit trokken. Later werd gelukkig de handmaaier uitgevonden wat het maaien van gras al een stuk toegankelijker maakte. Tegenwoordig zijn er veel verschillende typen grasmaaiers. Men heeft zowel keuze bij de aandrijving (handmatig, benzine of elektrisch) of de verwerking van het gras (opvangen, dumpen of mulchen).

Uiteindelijk is het belangrijkste om goed rekening te houden met veiligheid. Werk bijvoorbeeld met beschermende accessoires zoals een veiligheidsbril en een goed paar handschoenen. Werk je met gemotoriseerde apparatuur bescherm dan je oren. Zorg verder dat kinderen en huisdieren uit de buurt blijven. Niet omdat ze vervelend zijn maar omdat ze onberekenbaar zijn en het dus fout kan gaan waardoor ongelukken ontstaan.

http://www.fuxtec.nl