Informe Toit
Image default
Vakantie

Goed voorbereid op vakantie

De zomer is zo goed als voorbij. De warme dagen hebben we allemaal gehad en je ziet vooral nu veel regen. De één is teleurgesteld dat de zomer voor bij is, en de andere is blij dat het bijna wintersport seizoen is. Er zijn veel Nederlanders die in de winter een paar weekjes er tussen uit gaan.

Een wintersport Oostenrijk is bijvoorbeeld erg populair. Je hebt hier veel plaatsen waar je heerlijk kunt skiën. Plekken voor beginners en plekken voor gevorderden. Het beste is om wel van te voren goed uit te zoeken wat leuk is en wat past bij jou. Er zijn plaatsen waar het voor beginners niet echt leuk is.  

Voorbereiden is ook erg belangrijk voor een wintersport vakantie in Oostenrijk. De meeste vakantiegangers rijden met de auto heen. Dit kan je in een dag doen of in Duitsland een tussenstop maken en de volgende dag weer verder rijden. Maar je hebt heel veel bagage als je gaat wintersporten, vooral als je met een heel gezin gaat. Iedereen heeft een skipak, ski’s, laarzen enz. En natuurlijk nog een tas met wat gewone kleding. Omdat het daar vaak iets kouder is moet je veel dikke kleding mee. Als het niet allemaal in de auto past heb je ook nog een optie om een koffer te nemen boven op de auto. Deze hebben best wat ruimte, en er pas genoeg in. Een ander belangrijk iet is om te zorgen dat je winterbanden hebt als je naar het buitenland gaat, deze zijn hier namelijk wel verplicht en ook nodig. De sneeuw is daar heftiger dan hier in Nederland. Ook een snelweg vignette moet je van te voren aanvragen bij bijvoorbeeld de ANWB. Anders kan je een dikke boete oplopen in Oostenrijk, en dat wil je natuurlijk niet als je op vakantie bent.

http://wintersportoostenrijk.nl