Informe Toit
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een douche ten opzichte van een bad

Plaatswinst in uw badkamer

 

Douchecabines staan bekend om hun waterdichtheid en stevigheid, en hebben een groot aantal troeven. In vergelijking met andere douchetypes en met name badkuipen hebben ze verschillende voordelen. Wat is het nut van een douche in vergelijking met een bad? Dit artikel geeft een beknopt antwoord op deze essentiële vraag.

Als men optimaal gebruik wil maken van de ruimte in de badkamer, is een douchecabine een betere keuze dan een badkuip. Een bad neemt meer ruimte in beslag, zelfs wanneer het een klein model betreft. Ook de kleinste versies zijn immers nog altijd 125 op 125 cm groot. Een bad legt hierdoor beslag op uw badkamer, die per definitie al geen grote ruimte is. Douchecabines zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten. Voor een kleine badkamer kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een model van 80 op 80 cm. Voor grotere oppervlakken zijn er versies met afmetingen tot 150 op 80 cm.

Of u nu een kleine of een grote badkamer heeft: met Nicoll, de sanitaire experts, integreert u moeiteloos een douchecabine. Deze biedt maximale ruimte in de badkamer dankzij een breed aanbod van toebehoren en dankzij de vele afgeronde vormen. Op zoek naar ergonomische modellen? Ze zijn er wel degelijk.

Verminder uw waterverbruik

In tegenstelling tot een bad is een douche een uitstekende manier om water te besparen. Douchen in plaats van baden vermindert uw waterverbruik doordat u de tijd optimaliseert die u in de badkamer doorbrengt. Gemiddeld verbruikt u bij het douchen tussen 40 en 60 liter water. Neemt u een bad, dat loopt dat verbruik op tot 120 à 200 liter. Zoals u ziet, is het verschil erg groot. Dat weerspiegelt zich ook in het bedrag van de factuur.

Een ruime keuze aan extra opties

Douchecabines en in het bijzonder hydromassagecabines bieden meer mogelijkheden dan badkuipen om het comfort van de gebruiker te optimaliseren. Bij de cabinemodellen kan men ook genieten van de weldaden van muziektherapie, kleurtherapie, aromatherapie of zelfs van een hammam. Wat deze laatste optie betreft, moet worden opgemerkt dat sommige versies warmte en hydromassagestralen combineren om een weldoende stoom te verspreiden. Deze varieert van 35 tot 50 °C en wordt gekenmerkt door een vochtigheidsgraad van bijna 90 %. Dit bevordert het zweten zodat men beter ontspant en gewrichts- of spierpijn worden verlicht.