Informe Toit
Image default
Aanbiedingen

7 tips voor een vloeiend sollicitatiegesprek

 

Wie is er nu niet al eens ongelooflijk zenuwachtig geweest voor een sollicitatiegesprek? Je kunt je nog zo goed voorbereiden, als de zenuwen toeslaan, klap je soms helemaal dicht. Gelukkig is dat nu verleden tijd, dankzij deze 7 suggesties die we voor je op een rij hebben gezet.

 

1. Ga niet uit van het ergste

Probeer niet te denken aan wat er allemaal fout kan gaan, maar denk positief; als het deze keer niet lukt, wie weet bij het volgende sollicitatiegesprek misschien wel.

 

2. Kleine pauze

Laat tijdens het gesprek een kleine stilte vallen, zo kun je goed nadenken over wat je wilt verwoorden. Dit getuigt van zelfvertrouwen. Het zal een beetje raar aanvoelen, maar als je het een paar keer oefent zal je eraan wennen.

 

3. Waarom moeten ze juist jou aannemen?

De allerbelangrijkste vraag is, waarom jouw cv is uitgekozen voor een sollicitatiegesprek. Deze vraag laat de vragensteller nadenken over jouw capaciteiten. Later in het gesprek kun je dit gebruiken om het gesprek een beetje te dirigeren.

 

4. Laat zien wat je kunt bieden

Belangrijk is om te laten zien dat je bereid bent om problemen op te lossen, dat je kunt luisteren, maar ook dat je ruimdenkend bent. Laat het bedrijf zien dat jij juist dat te bieden hebt, wat zij zoeken.

 

5. Oefen zoveel je kunt

Oefen zoveel mogelijk; niet alleen voor de spiegel, maar ook voor familieleden of vrienden. Verzoek of ze de rol van een rigoureuze vragensteller kunnen aannemen, zodat je vertrouwd raakt met de vragen die je worden gesteld tijdens het sollicitatiegesprek.

 

6. Connectie krijgen

Het is niet alleen van belang dat je alles weet over de onderneming en de functie waarop je solliciteert, maar ook over de gespreksleider. Kijk van tevoren op zakelijke netwerken, zoals LinkedIn, om informatie te winnen over bijvoorbeeld werkgeschiedenis.

 

7. Zorg goed voor jezelf

Ga de avond voor het gesprek op tijd naar bed. Doe een activiteit waar je rustig van wordt, en probeer niet te veel aan het gesprek te denken.

En vertrek ruim op tijd naar je sollicitatiegesprek; niks is stressvoller dan je te moeten haasten. Zoek gerust Vacatures op Vindazo. 

Not tips? 

motivatiebrief schrijven , ontslagbrief voorbeeld, curriculum vitae voorbeeld

 

 recruitment strategies Ats Vacatures

 

https://www.dergatsjev.be/2018/12/7-tips-voor-een-vloeiend.html