Informe Toit
Image default
Woning en Tuin

4 grote fouten bij het inrichten van een hal die het meest voorkomen

Bij inrichten van een huis wordt over het algemeen niet veel aandacht besteed aan de hal. Veel mensen hebben hun aandacht bij de slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer. Dit zijn belangrijke ruimtes, maar het is wel vreemd dat de hal of gang die aandacht niet krijgt. Elke dag zal je binnen komen en naar buiten gaan via die hal. Het is ook de eerste plek waar visite komt als je ze binnenlaat. Waarom dan zo weinig aandacht? De hal verdient veel meer aandacht en er zijn mooie meubelstukken die leuk staan in de hal. Verder in deze blog wordt ingegaan op de meest voorkomende fouten die worden gemaakt bij het inrichten van een hal of gang.

Lege hal

Misschien heb je niet zo’n grote hal en wil je die niet volstoppen met meubels en andere spullen. Logisch inderdaad, maar een lege hal is heel saai en is niet de binnenkomer die je wilt. Door een mooi kleurtje aan de wand te gebruiken en mogelijk bepaalde haakjes op te hangen waar je jassen kan ophangen creëer je al wat meer aankleding. Ook kan je bepaalde plankjes of items op de muur hangen om de sfeer positief te beïnvloeden. Verder is een kapstok een mooie lamp of een spiegel in de hal ook een hele mooie toevoeging.

Te weinig opslagruimte

De hal is een plek waar losliggende schoenen, jassen en andere spullen veelal liggen. Dit is vooral zo met kinderen. Kinderen komen thuis en gooien de jas, de tas en de schoenen neer en gaan naar binnen. Dit zorgt voor een rommelige hal en dat is zeker niet ideaal. Het is daarom belangrijk om bepaalde opslagruimtes te creëren in de hal. Er zijn enkele meubelstukken die je kan plaatsen en weinig ruimte in beslag nemen. Zo kan je denken aan een smalle hoge kast, een wandkapstok en een schoenenmeubel. Je kan deze meubels in vele maten, kleuren en stijlen krijgen.  

De kleuren die worden gebruikt

Een hal is vaak niet de grootste plek van de woning en daarom is het belangrijk om deze ruimte niet nog kleiner te laten lijken. Er wordt nog wel is de fout gemaakt om een hal in te kleuren met donkere kleuren aan de muur en met meubelstukken. Donkere kleuren zorgen voor een dichte kamer en dat komt klein over. Gebruik daarom vooral lichte kleuren en maak gebruik van het daglicht dat naar binnen komt.

Geen mogelijkheid tot zitten

Dit is misschien niet een grote fout, want je kan op andere plekken ook zitten. Het is wel zo dat schoenen en jassen veelal in de hal liggen en dan is het fijn om deze kledingstukken ook daar aan te kunnen doen. Ook om niet met vieze schoenen door het hele huis te hoeven. Staand je schoenen aandoen is niet ideaal. Je kan moeilijk je veters strikken en dan is een bankje of een stoel wel zo handig. Het mooiste is om de eerder genoemde schoenenkasten in een vorm van bankje aan te schaffen. Deze schoenenkasten hebben een kussen op de bovenkant gemonteerd waar je op kan zitten. Ideaal toch? Als je een trap heb in de gang naar boven heb je misschien geen bankje nodig, dan kan je de schoenen aandoen terwijl je zit op een trede van de trap.