Informe Toit
Image default
Media

3 redenen waarom jij het nieuws zou moeten volgen

Wij mensen zijn altijd op zoek naar informatie, dat is een soort instinct van ons. Heel vroeger zochten we naar informatie als ‘waar zijn de wilde dieren’ en ‘welke bessenstruik is het dichtste bij’, dingen die echt nodig zijn om te overleven. Ook nu nog bevinden we ons soms in situaties, waarin het noodzakelijk is om informatie te winnen die je kan helpen om te overleven. Bijvoorbeeld informatie over welke weg je het beste ’s avonds in het donker op de fiets naar huis kan nemen. Die honger naar informatie heeft ook geleid tot het ontstaan van kranten. Sinds de uitvinding van de drukpers in 1495 konden mensen het laatste nieuws van vandaag vinden op pamfletten en in kranten. Nu vraag je je miscshien af, waarom het toch zo belangrijk is om steeds het nieuws te blijven lezen, vaak is het nieuws zo negatief en het is niet altijd relevant. In dit artikel leg ik aan je uit waarom het toch goed is om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws belgie.

 

Ten eerste is het goed om het nieuws te volgen, zodat je altijd geïnformeerd bent. Dit voorkomt dat je opmerkingen maakt die fout vallen. Als je bijvoorbeeld zegt dat ‘all lives matter’, dan kan dat mensen heel erg kwetsen, omdat de ‘black lives matter’ beweging voelt dat hun levens er niet toe doen. De Black Lives Matter beweging is op dit moment heel actief in de VS, je wil daar dus geen kwetsende opmerkingen over maken.

Daarnaast is het goed om het nieuws te lezen, omdat je zo altijd een onderwerp hebt om over te praten. Als er even een ongemakkelijke stilte valt in een gesprek, snijd jij gewoon snel een nieuwsitem aan als nieuw gespreksonderwerp. Zo lopen jouw gesprekken altijd goed!

Tot slot is het gewoon leuk om af en toe eens bizar nieuws te lezen, of te lezen over waar de politiek zich op dit moment mee bezig houdt. Het nieuws leven bied je perspectief op je eigen leven.

https://www.redactie24.be/