Informe Toit
Image default
Horeca

Waar moet je rekening mee houden bij het verzamelen van horeca afval?

Als je een eigen restaurant hebt, dan is het natuurlijk erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het afval efficiënt en op de juiste manier verzameld wordt. Horeca afval bestaat voornamelijk uit biologisch afval en dat gaat snel verschimmelen of stinken. Dit trekt dan ook allerlei soorten ongedierte aan en ongedierte kan rampzalig zijn voor je onderneming. Mocht je niet weten waar je rekening mee moet houden bij het verzamelen van horeca afval, dan is het verstandig om dit artikel eens te lezen. 

Huur een afgesloten container

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij het verzamelen van horeca afval, is dat het erg belangrijk is dat je een afgesloten container huurt. Zoals je in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen maar zelf ook wel kan begrijpen, gaat biologisch afval snel schimmelen en kan je last krijgen van stankoverlast. Daarnaast komen er ook verschillende soorten ongedierte op de container af en is er een kans aanwezig dat je zelfs last krijgt van ongedierte. Dit wil je altijd voorkomen en daarom is het belangrijk om een afgesloten container te huren. 

Maak duidelijke afspraken met een afvalverwerker

Naast dat je een afgesloten container moet huren bij een verhuurbedrijf of een afvalverwerker, is het ook belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt met een afvalverwerker. Dat heeft ermee te maken dat het niet de bedoeling is dat het afval lang blijft liggen. Dit kan ervoor zorgen dat de afvalcontainer erg vol zit met afval en je geen plek meer hebt waar je het afval kan opbergen. Mocht je niet weten hoe je dit kunt doen, dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een afvalverwerker. Zij kunnen je precies uitleggen hoe het horeca afval ophalen werkt en hoe je een container kunt huren. 

 

Afval scheiden

Wanneer je een afvalcontainer laat plaatsen voor horeca afval, dan is het onwijs belangrijk om er rekening mee te houden dat deze container alleen gebruikt mag worden voor biologisch afval. Je mag dus zeker geen restafval of andere soorten afval in deze container doen. Doe je dat wel, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat er tientallen tot honderden euro’s aan kosten in rekening gebracht worden. Dat heeft er dan ook mee te maken dat het een afvalverwerker veel tijd kost om het afval opnieuw te recyclen. 

 

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk/branches/horeca-en-recreatie