Informe Toit
Image default
Aanbiedingen

Let op het buitenland! -Speciale verkeersregels in één oogopslag

wij kopen uw auto

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

In de meeste landen gelden meestal dezelfde verkeersregels. Sommige landen hebben echter enkele speciale regels die u zich als toerist misschien niet volledig realiseert. Maak je geen zorgen, we hebben een aantal speciale verkeersregels voor je op een rijtje gezet.

Iedereen weet dat je in het VK naar links moet rijden en op de Duitse snelweg kun je rijden met de snelheid die je wilt. Maar ken je de volgende vreemde verkeersregels al?

USA-jacht, bikini en zwarte auto

De Verenigde Staten, dit land met oneindige mogelijkheden, kent veel vreemde verkeersregels. Regels verschillen van staat tot staat en sommige regels zijn al lang van kracht. In Tennessee, VS, mag je niet jagen in een rijdend voertuig. Een uitzondering op deze regel: jagen in een rolstoel is toegestaan. In Kentucky mogen vrouwen niet op de snelweg rijden in badkleding of bikini’s. In Colorado, beroemd om de Rocky Mountains, kun je het beste geen zwarte auto kiezen. Ze werden daar op zondag verboden. Er zijn vreemde regels in de Verenigde Staten. De meest bijzondere regels vind je in Minnesota. Het is verboden gorilla’s op de achterbank te vervoeren. Het is onwaarschijnlijk dat gewone toeristen zulke passagiers meenemen, maar we zullen er toch langs komen. Er zijn twee mensen die gewaarschuwd zijn.

Europa-vreemd, vreemd, meest vreemd

Scandinavische landen geven vaak het goede voorbeeld op verschillende gebieden. We hebben echter vragen over hun verkeersregels. In Denemarken bent u wettelijk verplicht om te controleren of niemand onder de auto slaapt voordat u vertrekt. Als uw alcoholpercentage per milliliter alcohol hoger is dan 2, wordt u geveild. U zult geen winst meer zien, het wordt allemaal overgedragen naar het Deense land. Net als in België mag u in Frankrijk niet rijden met een flitserwaarschuwingsinrichting. Reist u door Frankrijk, dan moet u ook een alcoholtester in uw auto hebben. Rokers moeten uit de buurt van Noorwegen en Griekenland blijven: in deze landen is roken in de auto verboden. In Zwitserland moet de opticien een reserve in de auto hebben, terwijl u in Zweden niet langer dan zes dagen op dezelfde plaats mag blijven. Klaarblijkelijk? Bosnië en Herzegovina is geen klassiek resort. Als je daar bent, ben je jonger dan 23 jaar en heb je slechts een jaar rijbewijs, dus je mag niet rijden tussen 23.00 uur en 05.00 uur. Ben je te snel in Spanje? Bereid u dan voor om de boete snel te betalen. Betaalt u binnen 15 dagen na ontvangst van de boete, dan krijgt u 50% korting. Boetes betalen is nooit interessant, maar in dit geval is op tijd betalen de moeite waard.

Verder weg van huis

Vreemde verkeersregels komen niet alleen voor in de westerse wereld. Ga je naar Thailand? Door het warme weer wil je misschien op een naakte torso rijden. Dat moet je niet doen. Safari in Zuid-Afrika? Om eerlijk te zijn, vergeet niet om voorrang te geven aan de regels voor het oversteken van dieren, maar deze regels zijn niet altijd goed is, maar als gast moet je je toch houden aan de regels van het andere land.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/cataloguswaarde-2de-hands-auto_s/