Informe Toit
Image default
Auto's en Motoren

Draaibare autostoel

Draaibare autostoel

Als je ooit problemen hebt gehad om je baby of peuter in en uit het autostoeltje te krijgen, kan een ‘draaibaar autostoeltje’ een goede optie zijn, omdat je het autostoeltje naar de autodeur kunt zwaaien om je zoon eruit te krijgen. Kies je voor een stoel die 360 ​​° kan draaien, dan kan deze ook naar voren draaien, waardoor je langer achterom kunt kijken.

 

Verschillende fabrikanten hebben een 360 ° rotatiefunctie geïntroduceerd, die een grotere schaal mogelijk maakt, naar achteren en naar voren gericht en zodat je het stoeltje naar de deur kunt richten, waardoor het voor je kleintje veel gemakkelijker wordt om in en uit te stappen. de deur. verkrijgen. auto. .

 

Waarom zou je een draaibare autostoel kopen?

 

 

Een van de belangrijkste voordelen van een draaibaar autostoeltje is dat het je comfortabeler maakt bij het dragen van je baby in en uit de auto door het naar de autodeur te kunnen draaien. Dit voorkomt het gedoe van een stoel die probeert deze los te maken en op te tillen.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een draaibare autostoel?

 

 

Draaibare autostoelen hebben een soort basis nodig om ze gemakkelijker te kunnen draaien. Deze zijn meestal ingebouwd en kunnen niet worden verwijderd, wat betekent dat ze niet compatibel zijn met reissystemen.

 

Als ze een ingebouwde basis hebben, zijn draaibare autostoelen meestal groot, omvangrijk en zwaar, met een gewicht van meer dan 10 kg. Dit betekent dat ze niet geschikt zijn om regelmatig in en uit een auto te stappen, of om te wisselen tussen verschillende auto’s; als er eenmaal een ‘draaibaar autostoeltje’ met ingebouwde basis is geïnstalleerd, wil je dat waarschijnlijk zo houden.

 

Je zult zien dat de meeste draaibare autostoelen 360 graden draaien, terwijl sommige maar 180 graden draaien. Het belangrijkste verschil is dat een rotatie van 360° een naar achteren en naar voren gerichte stoel is, terwijl een rotatie van 180° slechts in één richting is gericht, maar je kunt het draaien om het kind gemakkelijker in en uit te laten stappen. vanuit de stoel.

 

Wat kost een draaibare autostoel?

 

 

Omdat veel draaibare autostoelen zijn ontworpen om tot 4 jaar mee te gaan, kunnen ze duurder zijn met een startprijs van ongeveer $ 200 en sommige tot $ 400.

 

Het is echter de moeite waard om rond te neuzen om erachter te komen wat er bij de prijs is inbegrepen. U zult bijvoorbeeld merken dat de meeste bases over het algemeen bij de prijs van het autostoeltje zijn inbegrepen, maar voor sommige moet u ze apart aanschaffen.

https://www.mobility4all.be/