Informe Toit
Image default
Aanbiedingen

Alles voor je hond

In deze tijden van corona is er een ding dat wij allemaal  heel veel missen: liefde en sociaal contact. Omdat het altijd heel lastig is met al die maatregelen, blijft er voor veel mensen maar één optie over: het kopen van een hond. Of dat nou uit het asiel of van een fokker is, het is een feit dat er dit afgelopen jaar heel erg veel honden zijn verkocht. Dat is natuurlijk super fijn voor alle honden die in het asiel zaten, zij hebben nu een baasje en een thuis. Toch kan je als (toekomstig) baasje niet zomaar een hond kopen, er zijn heel veel dingen waar je rekening mee moet houden.

 

Allereerst het geld, een hond is namelijk meestal niet gratis. De prijzen van honden kunnen enorm verschillen, maar dat ligt er echt aan wat voor hond je niet wil. Er is natuurlijk een verschil tussen een straathond en een hond van de fokker. Houd daar dus rekening mee qua budget. Ook moet je niet vergeten dat je voor een hond hondenbelasting moet betalen, voor één hond ligt dit bedrag rond de €125 per jaar, maar dat verschilt per gemeente. Een hond moet je natuurlijk ook uitlaten, het liefst drie keer per dag natuurlijk.

 

Verder moet je er ook voor zorgen dat jouw (toekomstige) hond helemaal comfortabel is in jouw huis, appartement of kamer. Net zoals dat jij een bed hebt, is het ook fijn voor jouw hond om een plek voor zichzelf te hebben. Denk er aan om voordat je de hond ophaalt, je een hondenmand koopt en misschien wat speeltjes. Naast een mand, moet een hond natuurlijk ook eten. Als je je hond net hebt gekocht of opgehaald, kan je het beste aan de vorige eigenaar vragen wat voor hondenvoer geschikt is. Nu alles voorbereid is, weet jij dat je goed voor je hond kan zorgen!

https://ydolo.be/