Informe Toit
Image default
Gezondheid

Wanneer heb ik incontinentiemateriaal nodig?

Urineverlies en incontinentie zijn niet dezelfde kwalen, maar bij beide kwalen heb je last van urineverlies. Een druppeltje urineverlies is waar we allemaal wel eens last van hebben, maar er zijn veel mannen en vrouwen die last hebben van weinig tot zelfs veel urineverlies. Wanneer je ongecontroleerd urine verliest kun je spreken van incontinentie. Bijvoorbeeld als je urine verliest bij inspanningen of als je aan het wandelen bent. Mensen voelen zich niet zelfverzekerd en zelfs vies. En het kan ook andere problemen opleveren, zoals huidirritaties en zelfs psychische problemen. Gelukkig zijn er mooie oplossingen om incontinentie te bestrijden. In onze blog vertellen we dan ook meer over incontinentiemateriaal.

Incontinentiemateriaal met verschillende absorptieniveaus

Incontinentiemateriaal is met verschillende absorptieniveaus verkrijgbaar en de keuze die je maakt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel urine je daadwerkelijk verliest. Het is wel belangrijk dat je het juiste materiaal koopt, want anders heb je kans dat je bijvoorbeeld nog altijd doorlekt. Dan heb je ook niet de garantie dat je geen vochtige plekken voelt of vieze geurtjes ruikt. Het is dus belangrijk om te weten hoeveel urine je daadwerkelijk verliest. Twijfel je daarover? Dan is het bijvoorbeeld goed om in gesprek te gaan met een huisarts of een uroloog. 

Hoe weet ik hoeveel urine ik verlies?

Je hebt het natuurlijk door wanneer je urine verliest, maar misschien twijfel je over de hoeveelheid. Je merkt het snel als je last hebt van zware incontinentie  want dan heb je te maken met ongecontroleerd verlies van een grote hoeveelheid urine. Het verschil tussen licht en matig urineverlies is wat minder nadrukkelijk aanwezig, maar ook dat merk je wel. Bij licht urineverlies moet je denken aan enkele druppels na het urineren of bij inspanningen en bij matig verlies zijn het vaak scheuten urine die in de onderbroek belanden. Door te weten hoeveel urine je daadwerkelijk verliest kun je ook het incontinentiemateriaal kiezen dat het beste in jouw situatie past. Raadpleeg een arts als je zeker wilt weten met hoeveel urineverlies je te maken hebt.

Oplossingen van het merk Tena

Tena is marktleider op het gebied van incontinentiemateriaal en de fabrikant maakt verschillende producten die voor zowel mannen als vrouwen geschikt zijn. Van inleggers tot aan slips en van verbanden tot aan broekjes. Iedere materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en absorptieniveaus. Om dat duidelijker te maken laten we zien hoe de absorptieniveaus per soort eruit zien;

  • Inlegkruisjes voor vrouwenmaximaal 240 ml

  • Verbanden voor vrouwenmaximaal 1060 ml

  • Broekjes voor vrouwenmaximaal 880 ml

  • Inleggers voor mannenmaximaal 700 ml

  • Broekjes voor mannenmaximaal 2500 ml

  • Slips voor mannenmaximaal 4435 ml

Wat merk je bij het dragen van incontinentiemateriaal?

Veel mensen kopen niet graag incontinentiemateriaal, maar feitelijk heb je alleen jezelf daarmee. De reden om het niet te kopen heeft te maken met het schaamtegevoel en ook met de misvatting dat incontinentiemateriaal voor minder comfort zorgt. Maar niets is minder waar! Goed materiaal zorgt voor optimaal draagcomfort terwijl vochtige plekken en vieze geurtjes de kop worden ingedrukt. Je hoeft jezelf ook niet te schamen, want veel mensen hebben last van urineverlies en hebben dus ook producten nodig waarmee ze het kunnen weren. Incontinentiemateriaal is niet zichtbaar, ontwikkeld voor het lichaam van zowel mannen als vrouwen en kunnen gecombineerd worden met allerlei soorten ondergoed.