Informe Toit
Image default
Dienstverlening

Met het UWV contact leggen

Wanneer u zonder werk zit om wat voor reden dan ook, heeft u waarschijnlijk belang bij een uitkering van de overheid. Al dit soort uitkeringen worden beheerd door het zogenaamde UWV. Slechts enkele uitkeringsvormen worden door andere instanties uitbetaald, zoals de gemeente. Wanneer u met het UWV contact legt, zit u waarschijnlijk in een van de volgende situaties: 

  • heeft lange tijd gewerkt, maar verliest uw baan binnenkort. In dat geval komt u in aanmerking voor WW. 

  • heeft niet per se een recent arbeidsverleden, maar u zit zonder werk en heeft totaal geen inkomen. Dat komt u waarschijnlijk in de bijstand terecht. 

  • U bent 65 jaar of ouder. Iedereen boven de 65 krijgt in Nederland AOW. 

  • U bent arbeidsongeschikt (geraakt): dan ontvangt u een inkomen van de overheid. 

In al deze situaties is het van belang dat u makkelijk met het UWV contact kan leggen. Waarom? Er kan iets misgaan met uw hoofdinkomen. 

Het belang van UWV contact 

Wanneer u weinig inkomen heeft, en dat inkomen komt ook nog van een instantie, dan is het van het grootste belang dat u makkelijk problemen kan signaleren en bespreken, zodat ze opgelost kunnen worden. Daar is met het UWV contact maken erg belangrijk voor: alleen als u deze organisatie kunt bereiken, kunt u ook iets gedaan krijgen. Gelukkig zijn overheidsinstanties over het algemeen erg veel bezig met goed bereikbaar zijn voor alle burgers: dat moet ook wel, aangezien er met hun belastinggeld gewerkt wordt. Organisaties zoals de Belastingdienst en de uitkeringsinstanties zijn goed bereikbaar. 

Manier van UWV contact 

U kunt het beste vragen stellen via de telefoon. Elke werkdag zijn er tijdens kantooruren gesprekken mogelijk. De wachttijden zijn over het algemeen erg kort, vooral als je ze vergelijkt met die van commerciële bedrijven.  

http://deklantenservice.nl/bedrijven/uwv-contact/