Informe Toit
Image default
Woning en Tuin

Jacuzzi in de winter

De meeste Jacuzzi’s of bubbelbaden zijn zo ontworpen dat het water continue op ongeveer 38 graden wordt gehouden. Om deze reden is een Jacuzzi of bubbelbad niet seizoensgebonden en kan men het gehele jaar door van dit unieke wellness product genieten. Uit verschillende onderzoeken is zelfs gebleken dat de therapeutische effecten op lichaam en geest juist het hoogst zijn.

Jacuzzi in de winter

Zoals gezegd kan een Jacuzzi zeker ook in de herfst en winter gebruikt worden. In deze koudere maanden is het aangeraden extra te kijken naar het onderhoud van uw bubbelbad. Naast het gebruik van een Jacuzzi cover is het tevens aangeraden een speciale winterhoes te gebruiken. Deze winterhoes beschermt het bad tegen bevriezen, maximaliseert het energierendement en beschermt extra tegen weersinvloeden en vuil. Met het actief houden van het bad voorkomt u dat pompen en leidingwerk bevriezen. Ondanks dat geadviseerd wordt om uw Jacuzzi ook tijdens de wintermaanden actief te houden, kan het zijn dat u er toch voor kiest om dit niet te doen. Belangrijk is dan dat alvorens u de stroom afsluit het gehele bad leegpompt. Wanneer al het water uit het bad is gepompt (dit kan bijv. met een dompelpomp) kunt u met de aanwezige airblowers het resterende water in het bad weg blazen. Als al het water uit het bad is gehaald kunt u de kuip droogmaken met een droge doek. Ook moet u niet vergeten de Jacuzzi filter te verwijderen uit het filterhuis. Hieronder worden de te nemen stappen voor het inactief maken van het bubbelbad opgesomt:

  • Pomp het bad volledig leeg;
  • Zet alle airblowers en jets aan om het resterende water in het bad weg te blazen;
  • Sluit de stroomtoevoer af;
  • Verwijderen alle filters;
  • Maak het filterhuis droog;
  • Indien gewenst kunt u alle afvoerpluggen verwijderen;
  • Verwijderen afvoerpluggen;
  • Maak de kuip droog met een droge doek.

Wanneer u de bovenstaande stappen aanhoudt zult u op een veilige manier uw Jacuzzi afsluiten. Maar zoals al aangehaald kunt u ook gewoon lekker genieten van het warme water en ontspannende bubbels.

http://www.bubbelbad-onderhoudsproducten.nl