Informe Toit
Image default
Woning en Tuin

Jacuzzi aromatherapie

Volgens de Dikke Van Dale staat aromatherapie voor “een geneeswijze die bestaat uit het nemen van een bad waaraan aromatische plantenolie is toegevoegd”. Oorspronkelijk was en is aromatherapie is een effectieve geneeskunst die gericht is op het voorkomen van ziektes en op symptomatische behandeling van lichte aandoeningen. Voor deze geneeswijze worden alleen etherische oliën gebruikt.

Aromatherapie wordt al eeuwen lang toegepast. In 3000 voor Christus maakten de oude Egyptenaren al zalven en parfums van planten en bomen. Deze werden meestal bij de doden gezet en farao’s werden met mirre-olie en ceder-olie gebalsemd. Er zijn ook geschriften gevonden waaruit blijkt dat de oude Chinezen in dezelfde tijd zich ook al bezig hielden met aromatherapie. Waarschijnlijk is hun kennis in de 13e eeuw via de Grieken en Romeinen in Europa terechtgekomen. In de 11e eeuw destilleerden de oude Perzen rozen en neroli. Deze bloemenwaters gebruikten zij voor cosmetica en medicijnen. Aromatherapie wordt niet alleen toegepast bij ziekte maar ook gebruikt voor parfums en om een prettige sfeer in huis te creëren. Bij gebruik in het badwater komen twee werelden samen. Veel mensen gebruiken aromatherapie onbewust, bijvoorbeeld door luchtverfrissers neer te zetten.

Etherische oliën worden ook wel de levenskracht van de plant genoemd, want de oliën bevatten alle eigenschappen van de plant, het DNA en alle geneeskrachtige stoffen. Etherische oliën zitten in de bloemen (lavendel), bladeren (eucalyptus), schors (kaneel), zaden (venkel) en de wortels (valeriaan) van bepaalde plantensoorten. Let wel, etherische oliën mogen nooit onverdund gebruikt worden, ze moeten altijd vermengd zijn met een basisolie. Meestal is de basisolie zuiver plantaardig. Etherische oliën worden ook wel essentiële oliën genoemd.

De aromatherapie kan op verschillende wijzen worden toegepast, namelijk door de olie in te masseren, door een kompres aan te brengen, de olie toe te voegen aan het water in het bad of door ze te inhaleren. In een Jacuzzi / bubbelbad kunt u gebruik maken van de laatste twee opties. Echter is het wel aangeraden alleen oliën te gebruiken die geschikt zijn voor gebruik in een buitenspa aangezien het filter er door verstopt kan raken.

http://www.sunspabenelux.nl

Gerelateerde artikelen

Heerlijk thuiskomen dankzij deze ervaren architect nabij Waregem

Gespecialiseerde makelaars met kennis over vastgoed in Destelbergen

Jacuzzi in de winter