Informe Toit
Image default
Eten en drinken

heerlijke peer salade met honing

Het is vast niet ongemerkt voorbij gegaan dat ik wel houd van een beetje fruit in mijn salade recepten. Een frisse, lichtzoete toevoeging die zorgt dat de salade net even anders is dan anders. Ook nu weer is de peer met de venkel een heerlijke, niet alledaagse combinatie. Super lekker en gezond, een echt hip vegetarisch recept.

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
2 rijpe peren
1 venkelbol
150 gram zachte sla naar keuze
1 eetlepel olijfolie
beetje citroensap

Voor de dressing:
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamicoazijn (of azijn naar smaak)
2 theelepels mosterd
1 theelepel honing
beetje citroensap
(dit is een eenvoudige vinaigrette, meer variaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld met wat gember)

Voor de garnituur:
Handje muntblaadjes
Handje grofgehakte walnoten
Eventueel wat gekruimelde feta

Hoe maak je deze fijne peer & venkelsalade?
Snij de venkel in hele dunne plakjes, het liefst met een mandoline. De eerste keer waren ze bij mij te dik en dat is jammer. Meng de venkel vervolgens met de eetlepel olijfolie, een beetje citroensap en zet even opzij. Schil de peren, haal het hart eruit en snij in langwerpige plakken of zoals jij ze mooi en lekker vindt. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met de azijn, de mosterd, de honing en het citroensap tot er een egale dressing ontstaat. Leg de sla op de borden of op een platte schaal en meng met 2/3 van de dressing. Verdeel de venkel en de peer over de sla en besprenkel met de overige dressing. Doe de walnoten kort in een koekenpan en rooster tot ze warm en knapperig worden. Verdeel de muntblaadjes, de walnoten en eventueel de feta over de salade. Je bent klaar om te serveren! In het geval van een hoofdgerecht heerlijk met wat bruine rijst.

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog! – See more at: http://www.dehippevegetarier.nl/peer-venkelsalade/#sthash.3PPAFLjB.dpuf

http://www.receptplaza.com/